Maillista

Semmelsäsongen närmar sig och det är dags att smygstarta! Jag ÄLSKAR semlor och hade gärna ätit en om dagen, Men det skulle min kropp inte må så bra av så försöker hålla mig till en i veckan eller så 😉 Sen är det ju även lite utmanande att hitta goda glutenfria semlor men det går. Och så har jag mammas hembakta glutenfria semmelbullar i frysen. Lyx! Så idag tänkte jag dela med mig av en smarrig frukost ed smak av semla. Det är en overnight oats med smak av semla och det är sååå gott! Hade gärna haft en klick mandelsmör i också men det hade jag inte hemma denna gång. Och jag valde att inte söta min men du kan absolut ha i lite honung eller vaniljsocker för att få den sötare och på så sätt mer likt semla.

Overnight oats med smak av semla

Här har jag blandat både yoghurt och mjölk tillsammans med havregryn och smaksättning. Du kan såklart mixtra lite själv för att se hur du gillar konsistensen bäst. Och vill du ha fler frukostar med smak av semla? Det hittar du här:

Overnight oats med smak av semla

Overnight oats med smak av semla

Ingredienser
0,75 dl glutenfria havregryn
1 dl vegansk grekisk yoghurt
1 dl mandelmjölk
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
Ev sötning

Några mandlar

Gör såhär
Blanda havregryn, yoghurt, mandelmjölk, vaniljpulver och kardemumma. Ta eventuellt lite vaniljsocker eller honung om du vill ha den sötare. Låt stå i kylen över natten och servera med hackade mandlar på morgonen.

Overnight oats med smak av semla

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a