fbpx

Jag älskar frukost och jag tror att det även är därför jag gillar mellis för det kan vara som en minifrukost 😉 Nu när jag jobbar hemma blir det lite roligare frukostar och mellis ibland eftersom det är enklare att fixa direkt i köket än att ta med sig till jobbet. Till frukost blir det ju ofta smoothie, te och antingen ägg eller yoghurt. Ibland har jag även förberett på kvällen innan så jag har för flera dagar. Då brukar det vara overnight oats eller chiapudding. Så idag tänkte jag dela med mig av denna overnight oats på mandelmjölk.

Overnight oats på mandelmjölk

Overnight oats är egentligen att du blandar havregryn och någon mjölk eller yoghurt på kvällen och så låter du det stå i kylen över natten. Jag smaksatte denna med mosad banan och vaniljpulver. Den blev krämig och god! Serverade min med bär, nötter och frön. Muuuums!

Overnight oats på mandelmjölk

Overnight oats på mandelmjölk

Overnight oats på mandelmjölk (2 port)

Ingredienser
2 dl havregryn
1 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk
1 dl turkisk yoghurt (ev. vegansk)
1 liten banan
Vaniljpulver

Blåbär
Frön
Nötter

Gör såhär
Mosa bananen med en gaffel och rör ihop med havregryn med chiafrön, mandelmjölk, turkisk yoghurt och vaniljpulver. Ställ in i kylen över natten. På morgonen (eller till mellis) varvar du bär med overnight oatas och toppa med frön och nötter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b