fbpx

I helgen firade jag och mannen 17 år tillsammans. Ofta har vi firat detta med datenight, någon fin restaurang och ibland hotell. De senaste åren har vi haft barnvakt och firat bara vi. Men i år ville vi ha ändring på det och planerade istället för ett överraskningsdygn tillsammans med barnen. Nu har de blivit så pass stora att både de och vi faktiskt kan njuta av det. Så vi började leta efter hotell inom ca 1 timme hemifrån och landade i Södertälje där vi hittade Scandic Skogshöjd som är ett barnvänligt hotell med trevliga familjerum samt bad. Så vi bokade det!

Biotajm

 

Biomys

Sen började vi fundera vad vi ville ha för aktivitet på dagen. Barnen har haft en lista på saker de vill göra nu när pandemin lugnat sig och bio fanns med på listan. Så vi kollade om det gick några bra filmer och hittade snabbt Bamse som var 1 timme lång och kändes rimligt för både barnen samt något de skulle uppskatta. Så vi bokade bio i Heron city som är på vägen till Södertälje. På vägen dit körde vi leken ”20 frågor” så barnen fick gissa vad vi skulle göra och varje destination var en ny överraskning. Väl där gick vi och köpte en varsin cheeseburgare innan inköp av snacks och biotajm! Barnen var lyriska. De både klarade av att sitta still hela filmen och de uppskattade den och var på lagom nivå för båda. Så lyckat!

Överraskningsdygn med bio och barnvänligt hotell

Överraskningsdygn med bio och barnvänligt hotell

Barnvänligt hotell i Södertälje

Resan gick vidare mot Södertälje och de fick en del ledtrådar vad vi skulle göra. Till slut kom vi fram till hotellet och de pratade glatt mer personalen och var så taggade. Vi kom till vårt rymliga familjerum och vi packade upp lite smått och bytte om för nu var det dags att bada. Vi gick ner till relaxen och där fanns både en stor pool samt två bubbelpooler och bastu. Så fint! Barnen simmade, hoppade och varvade de olika poolerna. Sen gick vi till rummet och snacksade lite och gjorde oss fina för en kväll på stan. Vi hade kollat ut en hamburgerrestaurang nere vid vattnet som vi promenerade till och vi hade tagit med lite ritgrejer till barnen som de kunde roa sig med innan maten kom. Det var väldigt god mat, bra service och mysigt ställe. Saftiga burgare och riktigt gott glutenfritt bröd! Stor tumme upp. Sen strosade vi lite på stan och tog en annan väg hem till hotellet. Mila sa ”Mamma, jag vill bo på hotell varje dag!” så hon har helt fattat konceptet och njutet med hotell även om vi inte rest så långt bort 😉 På rummet blev det myyyys, barnen kollade på sina plattor, vi gosade och hade det toppen. Sen sov vi alla gott hela natten!

Drink på hotellet

Restaurang Stekt

Dagen efter blev det såklart hotellfrukost, en bandymatch på hotellet och lite mer mys på rummet innan utcheckning. Så passade vi på att tvätta bilen innan hemgång! Barnen var väldigt nöjda med vårt mysdygn och har redan pratat om var vi kan bo på hotell nästa gång. Förslagen var t ex Spanien eller Tyskland, så vi får väl se 😉

Familjerum på vårt barnvänliga hotell

Sammanfattningsvis kan vi verkligen rekommendera att göra liknande dygn tillsammans med barnen. Så mysigt att ha 24 timmar tillsammans där man bara gör roliga saker, umgås och har det mysigt ihop. Och helt rätt prio att vi hittade ett barnvänligt hotell med både tipspromenad, bad och bandyhall. Det här kommer vi absolut göra om!

Barnvänligt hotell

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b