Som ni vet är jag en listälskare. Jag har ständigt flera ToDo-listor; en för huset, en privat, en för bloggen osv. När vi ska resa bort skriver jag såklart en packlista. Jag sparar de alltid i en mapp på datorn så man enkelt har packlistor att utgå ifrån när det är dags att förbereda en resa. Landet 2014, tågluff 2015, Åre 2016, nyår 2017 osv. Många listor finns det!

Ska vi till exempel på skidresa utgår jag från förra årets fjällpacklista. Eller nu när vi skulle till Nice så kollade jag först på Egypten-listan. Det är en bra bas och sen kan man anpassa. Exempelvis som var ju Egypten all inclusive på hotell och Nice är ett hus vi hyrt och man ska ha med sig lakan och annat.

Så det underlättar ju om man har en packlista för varje typ av resa: solsemester, vandring, weekend, skidresa osv.

Packlista solsemester

Packlista för hela familjen

Med åren har packlistan blivit flera flikar, en för varje familjemedlem. Jag har mina listor i Excel då det ger en tydlig struktur och enkelt att bocka av.

Så då slog det mig att alla kanske inte tycker det är lika roligt att skriva packlistor som jag gör. Kankse är det någon av er som skulle tycka det var toppen med en packlista att utgå från när er är dags att resa med familjen? Det är ju en hel del att komma ihåg när man reser med barn.

Så jag har gjort iordning en packlista (PDF) för dig som är intresserad. Den hittar du längst ner i det här inlägget.

Förberedande frågor

Innan vi åker iväg har jag en del frågor jag går igenom för mig själv för att anpassa packning och förberedelser.

  • Har vi de vaccinationer som rekommenderas?
  • Om det är annan säsong dit vi ska, har vi kläder till barnen i rätt storlek. T ex sommarkläder, underställ osv.
  • Hur ska vi bo? Finns det kök? Ska vi ha egna lakan och handdukar?
  • Hur gamla är barnen? Behöver vi ta med mat, välling osv? Läs på om resemålet och vad man kan hitta på plats.
  • Vilket land ska vi till? Hur skiljer sig klimatet mot hemma? Behöver vi solskydd, myggnät, mediciner, solgardin till vagn, parasoll osv?
  • Vad kan man köpa på plats som man slipper släpa saker i onödan som man enkelt kan köpa där?
  • Vilken vagn ska vi ha? Vilka behov har vi? Har hotellet mycket trappor, ska barnen kunna somna i vagnen, behöver vi ha babyvakt osv?

Övriga tips

Det finns mycket råd att ge för att man ska känna sig väl förberedd på vad som väntar. Ett tips när det kommer till packning och när man ska räkna ut hur mycket kläder man behöver ha är att tänka på vad ni har för förväntningar på resan. Kommer ni göra samma sak varje dag och ni behöver bara ha ett fåtal ombyten för dagarna.

Här hittar ni fler tips när det gäller resa med barn!

Kanske är det UV-dräkt som ni ska se till att ha ombyte på. När barnet badat och man kommer upp vill man såklart ta av den blöta dräkten men ändå är det ju skönt med kläder som skyddar barnet när det är i solen (även om man är under parasoll måste man skydda barnen).

Tänk igenom handbagage och vilka väskor ni väljer. Håll händerna fria med ryggsäck, kabinväska med skötväska man kan fästa på handtaget osv. Nu när vi har två små barn så har vi alltid med en ha resevagn som vi kan ha som handbagage (blir en ryggsäck) och sen en bärsele. På så vis kan vi hålla händer fria vid behov. Jag har en ryggsäck och David en kabinväska. Noel bär numera sin egen ryggsäck med leksaker till flygresan. Han blir så stolt när han kan bära sina saker själv.

Se till att ha med saker som kan aktivera barnen i handbagaget. T ex böcker, papper och kritor, leksaker, något att snacksa på. Kanske kan du ha gjort iordning små paket då barnen får öppna under resan.

    Mentions

  • 💬 Resa med barn - inklusive 4 tips! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b