Indisk mat är väldigt gott men något jag inte lagar alltför ofta. Men efter ett par uteluncher på indiska restauranger och svärföräldrar som kommit hem från en Indienresa och berättade om den fantastiska maten så blev jag sugen på att testa. Samtidigt hade vi en hel del fetaost hemma som vi behövde använda när vi köpt ett rejält storpack så jag bytte ut den klassiska paneeren till fetaost och det blev riktigt gott. En goda kryddiga såsen och massa spenat och som tillbehör både ris och naanbröd. Mums! Nästa gång blir det kanske att göra egen paneer och naanbröd 🙂

P5180119 palak paneer med fetaost

Palak paneer med fetaost (6 port)

Ingredienser
6 port ris
450 g fetaost
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 tomater
2 msk tomatpuré
400 g bladspenat
2 msk garam masala
1 krm kardemumma
1 msk mald spiskummin
1 msk koriander
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk cayennepeppar
1 krm muskotnöt
2 msk smör
1,5 dl grädde
4 dl vatten
1 kruka koriander

Naanbröd

Gör såhär
Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken så den blir mjuk. Riv ingefäran och vitlöken och blanda ner i löken tillsammans med garam masala, kardemumma, spiskummin, koriander, gurkmeja, cayennepeppar, muskotnöt, salt, svartpeppar och tomatpurén i grytan. Rör runt och ha i ca 1 dl vatten. Fräs i några minuter.
Skär tomaterna i klyftor och lägg i grytan tillsammans med spenaten och resten av vattnet. Låt koka utan lock i ca 10 minuter.
Tillsätt sedan grädde och smör och smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt mer kryddor. Skär fetaosten i stora tärningar och vänd ner i grytan. Hacka koriander och avsluta med att blanda ner den. Servera med ris och naanbröd.

P5180124 palak paneer med fetaost

7 svar

  1. Mårtenssons Kök

    VI gillar indisk mat skarpt och lagar det gärna (och ganska ofta) själv. Det finns liksom ingen indisk restaurang i vår stad så då blir det att kocka på egen hand:) Men så fort vi är bortresta några dagar så försöker vi alltid äta på Indisk restaurang.
    Palak Paneer har vi testat göra, då på halloumiost, och det är ju så gott.

    Kram på dej

    Svara
    • Sandras Matkrypin

      Ja, halloumiost låter ju också gott! Jag måste våga testa lite mer indiskt, det är ju så gott. Ni har ju en hel del recept på bloggen så får kika in där och bli inspirerad 🙂 Kram på er!

      Svara
  2. Cherie

    Vilken härlig och inspirerande blogg! Kul att hitta den via Better Bloggers och inläggen där som var intressanta att läsa. 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.