Godmorgon underbara läsare!
Jag blir så lycklig när jag kollar bloggstatistiken och ser att läsarantalet växer sakta med säkert och att det verkar som ni läsare återkommer och uppskattar det jag skriver. Tack! Det är ni som gör det roligt att skriva och jag blir så glad varje glad jag får kommentarer på inläggen 🙂
Om ni vill ha uppdatering på Facebook eller/och via Bloglovin’ när jag publicerar nya blogginlägg är det bara att gilla Sandras Matkrypin på Facebook och följ Sandras Matkrypin på Bloglovin.
Jag har bakat cupcakes några få gånger i mitt liv och tycker själv att jag inte är så bra på det där lilla piffet för att göra dem fina. Men häromdagen ville jag i alla fall prova att göra en lite annorlunda cupcake med palsternacka och den blev sååå god! Jättesaftig och god smak och jag tyckte till och med de blev fina 🙂 Så varsågoda – palsternackscupcakes!
Palsternackscupcakes med limefrosting (ca 24 st)
Ingredienser
300 g palsternackor
4 ägg
2 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk hela kardemummakärnor
1 tsk salt
60 g smör
2 dl florsocker
300 g cream cheese
2 dl vispgrädde
2 msk limesaft
2 dl pumpakärnor
Gör såhär
Cupcakes: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv palsternackorna och lägg i en bunke tillsammans med olja och ägg. Vispa samman i några minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och ha i smeten. Vispa ett par minuter så allt blandas väl.
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och häll i smeten. Fyll formarna till ca två tredjedelar med smet. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt cupcakes svalna medan du gör frostingen.
Frosting: Vispa grädden. Ta en ny bunke och tärna ner smöret och sikta över florsocker. Vispa med elvisp tills det blir slätt och klumpfritt. Ha i cream cheese och limesaft och vispa slätt. Vänd sedan ner den vispade grädden i krämen. Kyl gärna frostingen ca 15 minuter innan du har den på muffinsarna. Spritsa frostingen på cupcakes när de svalnat helt. Toppa med rostade pumpakärnor och en kvarts limeskiva.
De var verkligen supergoda! Väldigt vackra också 🙂 Du kan ju det med;)Duktig tjej helt enkelt. Många gör vissa saker och klarar det bra men för dej verkar det inte finnas nån gräns 🙂 Ha en mysig dag! Kramissar och tack för en underbar blogg
Palsternacka blir faktiskt gott i bakverk, lite som morot! Och det låter gott med lime i frostingen!