Minns ni krondillsmajonäsen jag la upp för ett tag sedan? Den passade utmärkt på kräftskivan men kan såklart användas till fler rätter. Som till den här fiskrätten med kokt potatis och citron. Paneringen är såklart glutenfri och den blir riktigt krispig och god 🙂
Panerad rödspätta med krondillsmajonäs och potatis (4 port)
Ingredienser
4 port rödspätta
2 ägg
Rismjöl
Glutenfritt ströbröd
Paprikapulver
4 port potatis
Citron
Gör såhär
Koka potatisen. Vispa upp äggen i en tallrik med hjälp av en gaffel. Häll upp ströbröd på en tallrik och rismjöl på en annan. Blanda ner paprikapulver, salt och svartpeppar i mjölet. Vänd rödspättorna i mjöl och sen i ägg och till sist ströbröd. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek sedan fisken på båda sidor tills den fått fin färg och är krispig. Servera med potatis, citron och majonäsen.
Koka potatisen. Vispa upp äggen i en tallrik med hjälp av en gaffel. Häll upp ströbröd på en tallrik och rismjöl på en annan. Blanda ner paprikapulver, salt och svartpeppar i mjölet. Vänd rödspättorna i mjöl och sen i ägg och till sist ströbröd. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek sedan fisken på båda sidor tills den fått fin färg och är krispig. Servera med potatis, citron och majonäsen.
En glutenfri kycklingschnitzel som serveras med rostad potatis, tomartsallad med kapris samt chilimajo. Mumsigt!