Maillista

Idag tänkte jag bjuda er på en enkel fiskrätt. Jag får en del frågor om enkel vardagsmat och det här är en snabb rätt och för att göra det ännu snabbare kan du såklart välja pulvermos eller något annat tillbehör. Men jag tycker att göra sånt här mos, där jag inte ens skalar potatisen och morötterna, går så himla fort och det kokar ju medan jag gör resten. Och jag vet, det finns såklart ännu enklare vardagsmat men prova det här, det är så gott och inte alls svårt. Fisken vänder jag bara i ströbröd och steker i mycket smör, så lagar man enkel fisk till vardags!

Panerad torsk med grovt potatismos och äggsås

Panerad torsk med grovt potatismos och äggsås (4 port)

Ingredienser
600 g torskfilé i portionsbitar
2 dl ströbröd

Potatismos:
800 g potatis
300 g morötter
2 dl mjölk
25 g smör

Äggsås:
3 ägg
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
En näve dill

Broccoli

Gör såhär
Koka äggen ca 9 minuter så de blir hårdkokta.
Dela ner morötterna. Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten tillsammans med morötterna så det blir mjukt. När potatisen kokat klart kan du mosa den med en ballongvisp och tillsätt mjölk, smör, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Fortsätt med såsen. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd sedan med lite mjölk i taget och vispa hela tiden. Tillsätt vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt puttra ett par minuter och krydda sedan med salt, peppar och cayennepeppar och tillsätt en skvätt pressad citron. Avsluta med att röra ner hackade ägg och dill.
Dela ner broccolin i små buketter och koka i saltat vatten 2 minuter.
Krydda fisken med salt och peppar. Vänd fiskbitarna i ströbröd. Hetta sedan upp smör i en stekpanna och stek fisken runtom så den får fin färg och blir genomstekt.

Panerad torsk med grovt potatismos och äggsås

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a