fbpx

Här kommer ett recept som jag själv är väldigt nöjd med! Jag har ju länge ätit glutenfritt men sedan i upptäckte att Mila är allergisk mot mjölk och ägg så har det blivit lite knivigare med vissa rätter. Pannkakor är ju en sån. Det känns ju som det inte finns något kvar om man ska göra pannkakor utan ägg, mjölk och gluten. Men vet ni, det går alldeles utmärkt! Lite ömtåligare vid vändning men så goda! Jag stekte de så kanterna blev lite frasiga och resten av pannkakan härligt mjuk.

Pannkakor utan ägg, mjölk och gluten

Allergivänliga pannkakor

Eftersom jag känner att det kommer bli ännu mer allergivänlig mat på bloggen framöver så har jag skapat en tagg för mjölkfria recept och jag har redan en för glutenfria recept sedan tidigare. Den glutenfria taggen är dock mer bakning eftersom de flesta middagsrecepten är glutenfria (om man väljer glutenfri pasta) så har jag inte lagt alla matrecept i den kategorin för jag vill lägga fokus på bröd och bakning som är svårare recept och för som letar efter just dessa. Men sen när jag tar fram ett sånt här recept så lägger jag det där för det är ett recept som brukar innehålla gluten och jag har tagit fram ett glutenfritt recept. Hoppas ni förstår hur jag menar 🙂

Pannkakor utan ägg, mjölk och gluten

Pannkakor utan ägg, mjölk och gluten (8-10 st)

Ingredienser
3 dl gluten- och mjölkfri mjölmix
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl vatten
4 dl havremjölk

Mjölkfritt margarin

Gör såhär
Blanda mjölmix och salt i en bunke. Tillsätt olja och vatten och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt havremjölk, lite i taget och vispa ihop till en smet. Låt stå några minuter.
Hetta upp en stekpanna med margarin och stek pannkakorna på medel/hög värme på båda sidor. Använd ordentligt med fett i pannan och våga vänta lite till innan du vänder för pannkakorna får inte färg så snabbt och de är lite ömtåligare än vanliga pannkakor. Annars är det risk att de går sönder vid vändningen.

Pannkakor utan ägg, mjölk och gluten


Fler recept utan gluten och mjölk:

Glutenfria våfflor med bönor

Glutenfria plättar med tillbehör

Kesoplättar med vaniljyoghurt 

6 svar

 1. Sandra Callermo

  Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.

  Svara

  Mentions

 • 💬 Vegansk majonäs • SandraCallermo.se
 • 💬 Glutenfri ugnspannkaka utan ägg och mjölk • SandraCallermo.se
 • 💬 Raggmunk utan ägg, gluten och mjölk • SandraCallermo.se
 • 💬 Veganska våfflor - glutenfria • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b