Förra helgen la jag ut på Insta Stories om mina förberedelser jag gjorde i köket inför veckan. Däribland är t ex ofta hummus. Det är perfekt att ha en stor laddning i kylen och ta fram som sås, grönsaksdip eller pålägg. Jag ÄLSKAR hummus!
Häromdagen när vi åt lax med rotfrukter och hummus så frågade jag Noel om laxen eller rotfrukterna var godast och han svarade med ett stort leende: Det var hummusen! Han är lika stort fan som mig. Gulle <3
Men ibland är det ju kul att variera sin hummus så idag tänkte jag ge er ett recept på paprikahummus, det är en vanlig hummus med rostade paprikor i. Mums! Om du inte vill/hinner/orkar rosta paprikor själv funkar det säkert lika bra med såna rostade paprikor på burk som man kan köpa.
Paprikahummus
Ingredienser
2-3 röda paprikor
3 dl kokta kikärter
1 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1-2 tsk spiskummin
Gör såhär
Sätt på ugnen på 250 grader. Kärna ur paprikorna och lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter och lägg sedan i en plastpåse och stäng. När de legat där 5 minuter kan du enkelt dra av skalet och lägga i matberedare tillsammans med kikärter, tahini, pressad vitlök, olivolja och spiskummin. Mixa alla ingredienser till en slät smet och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och ha eventuellt i vatten för tunnare konsistens.