Maillista

Som några av er kanske vet så jobbar jag på en livsmedelsgrossist som heter Menigo. Sedan jag började där har det känts som att jag verkligen är i rätt bransch och det är roligt att få jobba med livsmedel varje dag. Nyligen har vi startat upp ett litet nytt projekt som innebär att vi vill skapa recept lagade på våra egna varor och jag är ansvarig för att ta fram och fotografera dessa. Det här innebär också att jag kommer lägga ut de recepten här. I det här receptet är både tomaterna och paprikan frysta artiklar men det går självklart bra att använda färska istället. Det blev en paprikakyckling med risottoris som jag smaksatte med smör och persilja. Ett väldigt bra tips för att piffa till riset!

DSC_0265 paprikakyckling

Paprikakyckling med persiljeris (4 port)

Ingredienser
250 g strimlad paprika
300 g körsbärstomater
600 g strimlad kyckling
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk kycklingfond
1,5 dl grädde
2 msk pressad citron

4 port risottoris
25 g smör
1 dl hackad persilja

Gör såhär
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen runtom så den får färg. Efter ett par minuter kan du ha i chilipulver, paprikapulver och pressad vitlök och låt fräsa med. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg kycklingen i en stor kastrull och fräs sedan paprikan några minuter innan du tillsätter den och tomaterna i grytan tillsammans med matlagninsvin, kycklingfond och grädde. Låt puttra 10 minuter.
Under tiden kan du koka riset enligt anvisning på paketet. När riset är klart kan du blanda i smör och finhackad persilja.
Smaka av kycklinggrytan med salt och svartpeppar och red av till önskad konsistens.

 

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a