Maillista

Veckans vegetariska recept blir en krämig paprikasoppa som blir lite extra matig tack vare de röda linserna och hettan kan du styra som du vill med chiliflakes. Och till soppa brukar vi oftast äta någon smörgås men den här gången varierade vi den med en quesadillas fylld med ost och fetaost. Soppan toppades dessutom med syrlig citronkräm.

DSC_0036   DSC_0039 paprikasoppa

Paprikasoppa med citronkräm och fetaostquesadillas (4 port)

Ingredienser
900 g paprika
300 g tomater
7 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl röda linser
Chiliflakes

2 dl créme fraiche
1 dl persilja
1 citron

4 (glutenfria) tortillabröd
Några skivor hårdost
150 g fetaost

Gör såhär
Jag använde strimlad, fryst paprika men annars, börja med att kärna ut och strimla/hacka paprikan. Skär tomater i bitar. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och ha i paprika och låt fräsa några minuter. Ha sedan i pressad vitlök och chiliflakes och låt fräsa ett par minuter till. Tillsätt sedan tomat, grönsaksbuljong, vatten och linser och låt puttra ca 20 minuter under lock. Under tiden kan du göra iordning krämen och quesadillas.
Blanda créme fraiche med hackad persilja och cest från 1 citron. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Bred på smör på ena sidan av tortillabröden. Ta två av bröden och lägg på ost, smulad fetaost och sen ost igen och toppa sedan med ett till bröd. Värm en stekpanna på medelvärme oh lägg i en quesadilla i taget. Lägg gärna på en skål eller annan tyngd så den smälter ihop. Vänd så den får fin färg på båda sidor och lägg sedan på en tallrik för att svalna lite innan du skär den. Gör samma sak med nästa.
När soppan kokat klart kan du mixa den slät och smaka sedan av med pressad citron, salt och svartpeppar. Servera soppan med krämen och quesadillas.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a