fbpx
Snö, snö och åter snö! Igår var det ju helt otroligt väder. Det snöade och blåste hela dagen och som tur är hade jag inga ärenden utanför dörren. Uppskattad hemtenta! Jag såg plogbilen inne på gården en gång men en timme senare var det lika mycket snö igen. Idag tänkte jag fortsätta med julinspirerade recept och nu i form av en huvudrätt med saffran som blev väldigt god.

 

Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto (4 port)

Ingredienser
4 kycklingfilé
1 tsk salvia
8 skivor parmaskinka
2 msk balsamvinäger
2 msk kinesisk soja
2 tomater
Risotto:
4 dl risottoris
2 tärningar kycklingbuljong
6 dl vatten
2 dl vitt vin
2 schalottenlökar
1 förpackning  saffran, 0,5 g
25 g smör
1 dl parmesanost
Gör såhär
Kycklingen: Sätt på ugnen på 225 grader. Fördela salvia över parmaskinkan och rulla in kycklingbitarna i skinkan. Lägg bitarna tätt i en smord ugnssäker form. Blanda balsamvinäger och soja och droppa det över. Stek i mitten av ugnen till en innertemperatur på 67 grader.
Dela tomaterna. Droppa över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och ställ in dem i ugnen ca 10 minuter.
Risotto: Finhacka löken och riv parmesanen. Lös upp buljongen i det kokande vattnet och håll det varmt. Fräs schalottenlöken i smör utan att den tar färg. Rör i riset och låt det fräsa tills riset är blankt. Tillsätt saffran och rör om. Ha i vinet och låt det koka in. Späd med het buljong, lite åt gången och låt koka in. Fortsätt att späda med lite buljong åt gången, rör hela tiden. Det tar ca 20 minuter, risotton ska vara krämig. Smaka av med peppar. Ta risotton från värmen och blanda i osten och en klick smör.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b