Maillista

Som tidigare nämnt hade vi gäster här igår och de blev en lyckad trerättersmiddag. Vi började kvällen med krämiga parmarullar på en bädd av röd mangold och fortsatte med en smakrik salamipasta med chili och vitt vin. Den tredje rätten blev en yoghurtpannacotta med äpple som jag hämtat inspiration till hos Remsan. Förutom dessa tre rätter bjöd kvällen på snacks, vin och spel. En riktigt trevlig kväll!

 

Örtkryddade parmarullar (4 port)

Ingredienser
8 skivor parmaskinka
Ruccola
Röd mangold
Crema de balsamico
Fyllning 1:
100 g naturell färskost
0,5 dl pinjenötter
1 msk gräslök
1 msk persilja
Fyllning 2:
100 g naturell färskost
0,5 dl valnötter
3-5 st soltorkade tomater
10 blad basilika
Gör såhär
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka örterna.
Fyllning 1: Rör ihop färskost, pinjenötter, gräslök och persilja. Krydda med salt och svartpeppar.
Fyllning 2: Hacka ner soltorkade tomater och blanda med färskosten, hackade valnötter och basilikan. Krydda med salt och svartpeppar.
Bred fyllning 1 på hälften av skinkskivorna och fyllning 2 på resten. Rulla ihop plasta och lägg in i kylen minst en timme. Ta fram rullarna en stund innan servering och skiva rullarna. Servera på en bädd av ruccola och röd mangold och ringla över crema de balsamico.
Salamipasta med ruccola, solroskärnor och vitt vin

Salamipasta med ruccola, solroskärnor och vitt vin (4 port)

Ingredienser
500 g färsk pasta (gärna fylld med ost)
200 g vitlökssalami
200 g örtsalami
100 g ruccola
1 ask cocktailtomater
0,5 chili
3 salladslök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1 dl grädde
Solroskärnor
Gör såhär
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Koka pastan enligt anvisningar. Skär salamin i strimlor, finhacka chili och halvera tomaterna. Strimla salladslöken. Hetta upp en stekpanna. Fräs pressad vitlök och chili i lite olja tills det blir mjukt. Tillsätt salladslöken och stek ytterligare någon minut. Ha i salamin, vinet och grädden och låt allt fräsa ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll av pastavattnet och tillsätt pastan i stekpannan. Vänd försiktigt ner ruccola och tomater. Servera salamipastan direkt och toppa med solroskärnor.

Äppelpannacotta med smultäcke (4 port eller 6 små port)

Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl mild yoghurt (3%)
2 gelatinblad
1 vaniljstång
0,5 dl strösocker
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
2 små äpplen
0,5 dl valnötter
0,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
50 g smör
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång+frön och strösocker i en kastrull och låt koka upp. Ta sedan av från värmen och ta ur vaniljstången.
Kärna ur äpplena och tärna fint. Ta en ny kastrull och koka upp äppeljuice och äppelbitarna. Sila sedan av äppeljuice ned i gräddblandningen och lägg äppelbitarna i botten på fyra glas. Krama ur gelatinbladet och vispa ned det i gräddblandningen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten. Fördela sedan i glasen försiktigt och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka valnötter och blanda med havregryn, mjöl, strösocker, kanel och smör till en smulig massa. Strö ut i en form och grädda ca 10 minuter i ugnen tills smulorna fått lite färg. Låt svalna och smula sedan över pannacottan vid servering. 
0

Inga svar än

  1. Kicki

    Men nåt så alldeles väldigt gott 🙂 Den förrätten skulle jag egentligen vilja göra till i morgon men jag har ju lovat att göra det enkelt och ingen förrätt 😉 Ha en härlig lördag och tack för en underbar blogg 🙂 Kramissar

    Svara
  2. Linn

    Åh det ser ju så gott ut! Känns som att det är dags att boka in en middag hos er snart 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a