fbpx
Nu är dagen här som vi har väntat på hela sommaren, vi ska åka till Turkiet! Väntan har känts lång men ändå föredrar jag att ha en planerad resa i slutet av sommaren så man har något att längta till. Vi blir borta en vecka och eftersom jag inte vet hur det kommer se ut med internetuppkoppling så har jag förberett några inlägg under sommaren så ni inte känner er helt bortglömda.
Innan jag tar väskorna och åker mot Arlanda tänkte jag dela med mig av ett recept på gratinerad färskpotatis såhär i slutet på sommaren. Till detta gjorde vi (färdigköpta) kycklingvingar och till hade vi en limeyoghurt och BBQ-sås.

 

Parmesangratinerad färskpotatis

Parmesangratinerad färskpotatis (4 port)

Ingredienser

800 g färskpotatis
1 msk flytande honung
2 dl hackade örter
50 g parmesanost
Zest från 0,5 citron
2 msk ströbröd

Gör såhär

Koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten prova med sticka. Smörj en form och lägg i potatisen. Ringla över olja och honung. Blanda grovhackade örter med grovriven parmesan, citronsaft och ströbröd. Fördela över potatisen och krydda med salt och peppar. Gratinera i 225 grader ca 10 min mitt i ugnen tills osten smält.

Parmesangratinerad färskpotatis

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b