Maillista

Under flera års tid har jag velat äta mer fisk och haft som mål för mig själv att göra det. Men jag fortsätter misslyckas och jag glömmer att köpa hem fisk och vet inte riktigt vad jag ska laga. Men nu har jag kommit över den tröskeln. Nu ser jag till att alltid kolla av fiskfrysen om det finns något bra erbjudande när vi är och handlar och vi äter alltmer fisk. Hela familjen tycker det är jättegott och varje gång säger vi att vi borde verkligen äta fisk ännu oftare.

Fisk en gång i veckan

Mitt mål är att äta fisk en gång i veckan och nu senaste tiden har jag nog börjat närma mig det. Ibland har det blivit två gånger på en veck och sen en veckas uppehåll men jag är på god väg. Så nu hittas det på  nya fiskrecept här hemma i köket och vi älskar det. Noel äter oftast som mest nr vi serverar fisk.

Den här rätten blev en sån där favoriträtt. Jag tycker det blev så gott med grönkålen i botten, salt och smakrik parmesan på laxen och så gräddig sås. Grönkålen kan enkelt bytas ut mot t ex spenat och parmesan till annan lagrad ost eller varför inte fetaost. Så himla gott blev det!

Parmesanlax på grönkålsbädd med pressad potatis (4 port)

Ingredienser
4 portionsbitar lax
3 blad grönkål
250 g körsbärstomater
2 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1 msk maizena
1,5 dl riven parmesan

4 port potatis
250 g sockerärtor

Gör såhär
Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
Sätt på ugnen på 200 grader. Ta bort stjälken från grönkålen och riv sedan bladen i bitar och lägg i en ugnsfast form. Halvera tomaterna och sprid ut över grönkålen. Lägg på laxbitarna.
Vispa ihop créme fraiche med mjölk, maizena, citronpeppar och salt. Häll såsen över laxen och riv över parmesan. Stll in i ugnen 15 minuter.
Koka upp saltat vatten och lägg i sockerärtorna så de kokar en minut.
Pressa den kokta potatisen och servera med laxen och ärtorna.

0

8 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.