Nu var det länge sen jag fyllde på husmorstipskategorin här på bloggen. Under 2016 ska jag utmana mig själv och inte bara lägga upp recept utan även andra tänkvärda inlägg med tankar kring mat, trender, husmorstips. Det kommer också att bli lite mer länktips och annat smått och gott så jag hoppas ni kommer gilla det.DSC_0401 parmesanolja

Dagens tips är ett sätt att slippa slänga mat. Det slängs alldeles för mycket mat och här hemma måste jag faktiskt skryta om att vi sällan slänger mat. Vi gör matlådor, spara även de minsta resterna, försöker använda den sista skarven och inte slänga onödiga saker. Men sen äter vi ju en del parmesan här hemma och tycker alltid det känns som man slänger en onödig bit i slutet. Den där hårda kanten som man inte kan riva ner funkar utmärkt att t ex slänga ner i en gryta eller soppa för extra smak. Eller så kan man lägga dem i en burk med neutral olja och låta stå i skafferiet och dra till sig. Den där burken kan du fylla på med fler kanter och olja allteftersom och olja är jättegott att använda i dressing, majonäs eller bara som den är på en sallad. Håll utkik i bloggen på måndag så kommer jag använda den i en smarrig citronette.

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.