fbpx
Såhär under december tycker jag det är perfekt att göra en stor laddning marmelad som man kan ha med sig till diverse glöggmingel och adventsmyskvällar istället för blomma. Jag har köpt cellofanpåsar som man enkelt kan ställa ner en glasburk i och knyta ett rött band runt så blir det garanterat en uppskattad julpresent. Jag har gjort två stora laddningar med olika marmelader och detta är det första. Receptet ger många burkar marmelad så man får anpassa efter önskad mängd. Päronmarmeladen får en härlig stuns av ingefäran och tuggmotstånd av valnötterna som passar utmärkt till ostbrickan.

 

Päronmarmelad med ingefära och valnötter

Ingredienser
2 kg päron
1 dl vatten
3 dl syltsocker
1 citron
5 cm ingefära
4 dl valnötter
2 krm natriumbensoat
Gör såhär
Kärna ur och skär päronen i lagom stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker, cest från en citron och saft från 0,5 citron och riven ingefära. Grovhacka valnötterna. Låt småkoka 40 minuter och blanda sedan ner valnötterna och låt koka 5 minuter till. Ta bort lite marmelad i ett glas och blanda ner natriumbensoat och blanda sedan ner i kastrullen igen. Låt svalna och häll sedan upp på burkar.

Inga svar än

  1. Kicki

    Tack 🙂 Jag har fått en burk och den är fantastiskt god till ost. Extragott att det knastrar lite och ingefäran är perfekt i. Duktiga Sandra du har så mycket goda recept hela tiden och en underbar blogg. Missar inte en dag 😉 Kramar till dej

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b