Från och med idag har jag påsklov, så skönt! Nu ska jag riktigt njuta av att vara ledig och bara mysa med familjen, äta massor av god mat, proppa i mig godis och sen blir det fjällen för hela slanten. Oj, va härligt det ska bli!
 
Men ni behöver inte bli oroliga att jag tar ledigt från bloggen för den är bara rolig att skriva i och hålla kontakten med er läsare. I fjällen kan det hända att jag tidsinställer några inlägg men jag kommer vara här varje dag som vanligt.


Här kommer sista påskgodistipset och även detta innehåller lakrits men den går självklart att utesluta eller byta ut mot något annat. Men jag gjorde i alla fall krämiga tryfflar med en lakritsbrytning och rullade i krispigt strössel i påskens färger.

 

Chokladtryffel med lakrits

Ingredienser
1 dl vispgrädde
1 msk honung
150 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
25 g smör
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk lakritspulver
Lakritspulver
Gult strössel
Gör såhär
Häll grädde, honung och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen och ha i lakritspulvret. Bryt chokladen och rör ner i grädden och rör tills den smälter. Ha sedan i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna i kylen ca 2 timmar.
Mortla lite strössel och blanda med lakritspulvret och ytterligare helt strössel. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i strösselblandningen.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b