Påsken närmars igmed stormsteg och i helgen fick jag feeling och gjorde en len och ljuvligt god påskpannacotta. Det är en vaniljpannacotta med lite citronskal ioch så toppas den med en klick lemoncurd och lite rivet limeskal. Snyggt, enkelt och väldigt gott! Tyvärr hann klockan bli sent innan efterrätten serverades och därmed blev fotona inte de bästa nmen jag hoppas att ni ändå ser hur god den är 😉 Jag gjorde denna på sojagrädde så den är mjölkfri men självklart kan du välja den grädde du föredrar. Om du vill göra den vegansk så får du använda agar agar istället för gelatin.Lemoncurden jag köpte var vegansk och väldigt god! Ibland får man ta genvägar 😉
Påskpannacotta med vanilj och citron (4 port)
Ingredienser
5 dl sojagrädde
0,5 dl strösocker
3-4 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
4 gelatinblad
Skal från 0,5 citron
Lemoncurd
Lime
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde, socker, vaniljsocker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda några minuter. Dra av från värmen och låt svalna något. Krama sedan ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen tillsammans med skal från citronen. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Ta fram pannacottan och lägg på en rejäl klick lemoncurd och riv över lite limeskal.
Fler påskrecept:
Lämna ett svar