fbpx

Idag tänkte jag börja med en lite ny tradition här på bloggen. Nämligen att dela med mig av en alkoholfri fredagsdrink såhär i slutet av jobbveckan. Det är nämligen så att jag har haft en hemlighet för er de senaste månaderna. Det är nämligen så att vi väntar vårat första barn och om allt går som planerat blir vi tre i augusti 🙂 I onsdags hade vi det stora ultraljudet och allt såg finfint ut så nu var det dags att dela med mig av denna fantastiska nyhet till er. Vi är så lyckliga!

Men ni som verkligen gillar det renodlade mattemat här på bloggen behöver inte bli rädda. Detta kommer fortsätta vara en matblogg även om det lite senare kan smyga in små recept på smakportioner och barnmat. För er som är nyfikna kanske jag kommer ha en separat flik med uppdateringar om familjelivet men det har jag inte bestämt ännu.

Vi har ju haft som tradition länge att vi oftast tar en fredagsdrink när vi kommer hem från jobbet på fredagarna. Denna tradition gillar vi skarpt och därför har den bara bytts ut till alkoholfria alternativ och det är lite mer utmaning. Den här passionsdrinken med jordgubbar och tonic gick verkligen hem hos mig.

Ha en toppenhelg nu allihopa! 

 DSC_0036 DSC_0041

Passiondream (1 glas)

Ingredienser
1 passionsfrukt
2 cl sockerlag
7-8 myntablad
3 jordgubbar
Tonic
Is

Gör såhär
Skär passionsfrukten i fyra klyftor. Hacka 2 jordgubbar och lägg i en shaker tillsammans med mynta, sockerlag och 3 urgröpta passionsfruktsklyftor. Skaka och häll sedan upp i glas (sila om du vill) med is. Häll på tonic och garnera med jordgubben och passionsfrukten.
Tips! Ha i gin om du vill ha med alkohol

6 svar

  1. Sara på Vardag.nu

    Ett försenat grattis till er, Sandra! Jag hinner inte läsa så mycket bloggar som jag önskar numera så jag hade missat detta 🙂 Hoppas att du mår bra!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b