Om man har ett bra basskafferi hemma så kan man alltid laga mat från “ingenting”. I korta drag så ser vi alltid till att ha lök, vitlök, tomater, potatis/rotfrukter och lite extra grönsaker hemma. Självklart har vi även smör, olja, fetaost och créme fraiche. I skafferiet finns alltid en bunt olika grönsakskonserver (krossade tomater, bönor, kokosmjölk osv) och såklart pasta, ris och andra gryner. Sen har man ett gäng kryddor i skåpet. Bara utifrån detta kan man ju alltid skapa något. Sen har man ju såklart lite strövaror i både kyl, frys och skafferi som kompletterar detta. Men det här var ju såklart väldigt kortfattat men kanske vill ni se ett ordentligt inlägg om vad vi brukar ha hemma och lite tips kring detta? I så fall kan jag fixa det såklart!

Men över till dagens recept som är typisk mat vi lagade på det som finns hemma. Det blev en bönsås med morötter och selleri som vi serverade med pasta. Billigt och gott!

Pasta med bönsås

Pasta med bönsåsPasta med bönsås (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 morötter
3 stjälkar selleri
1 förp krossade tomater (á 400 g)
1 burk sojabönor (ca á 320 g avrunnen vikt)

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala morötterna och skär i slantar. Strimla sellerin. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och chili så det blir mjukt. Tillsätt sedan morötter och krossade tomater och krydda med salt och svartpeppar. Låt koka upp och puttra 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning.
Tillsätt selleri och de avrunna bönorna till tomatsåsen och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b