Maillista

Idag tänkte jag slå ett slag för att förenkla vardagsmiddagen. Igår så hade vi inte bestämt någon middag och vi började prata om vad vi skulle laga. Barnen fick vara med och välja och de röstade för soppa. Någon sa korv och en annan broccoli och jag gick till köket och började fixa. Jag la helt enkelt lök, vitlök, broccoli, persilja, linser och kryddor i en kastrull och fyllde upp med vatten. Det fick koka under lock 20 minuter och sen mixade jag det slätt. Sen serverade vi toppings i form av korvslantar, gurka, tomat och pasta. Enkelt och gott och hela familjen blev mätta och kunde välja sina favoriter. Och då slog det mig att det är bra att våga förenkla vardagsmiddagen utan att det måste vara alltför mycket hel- och halvfabrikat. Så då hittade jag detta “recept” som jag ännu inte hunnit dela med er – pasta med halloumi!

Pasta med halloumi

Det här handlar egentligen om att koka pasta och servera med valfria toppings. Du måste inte alltid koka en gryta, göra en sås eller laga längre. Under tiden pastan kokar så hinner du steka halloumi och hacka grönsaker. Sen är det bara låta alla välja vad man vill ha och så kan du ställa fram någon smaksatt créme fraiche eller liknande för att få det lite krämigt. Så det får bli dagens tips, dra ner på kraven och tillåt dig själv att göra det enkelt när tiden, orken eller inspirationen inte finns där. Kram till er!

Pasta med halloumi

Pasta med halloumi (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
400 g halloumi
1 frp svarta bönor
Gurka
Tomat

Valfri sås eller smaksatt créme fraiche

Gör såhär
Koka pasta enligt anvisning. Skär halloumin i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin runtom så den får fin färg och lägg sedan i en skål. Häll av bönorna och skölj och lägg i en skål. Hacka gurka och tomat och lägg i skålar.

3

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.