Kan man få nog av vardagsmiddagar i form av pastarecept? Jag tycker nej! Det är en given favorit hemma hos oss då barnen äter som bäst när det serveras pasta. Denna gång blev det pasta med kalkonsås med gröna ärtor. Receptet är mjölkfritt och går snabbt att laga. Proteinet består av kalkon vilket är ett pålägg vi ofta har hemma så är enkelt och smidigt att även ha i maten.
Pasta med kalkonsås (6 port)
Ingredienser
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
3 dl havrefraiche
3 dl vatten + 2 dl pastavatten
2 kycklingbuljongtärningar
5 dl gröna ärtor
300 g skivad kalkon
6 port pasta
Gör såhär
Skala och finhacka rödlöken. Strimla kalkon.
Hetta upp olja i en traktörpanna och lägg i lök och kalkon. Låt det fräsa och löken bli mjuk några minuter. Tillsätt sedan pressad vitlök och paprikapulver och låt fräsa 1 minut. Tillsätt havrefraiche, vatten och buljongtärning. Låt koka upp, lägg i ärtorna och låt puttra några minuter.
Red eventuellt av såsen med maizena. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda med nykokt pasta och lite pastavatten för att binda ihop såsen.
Fler snabba pastarecept:
Snabb kycklingpasta med gröna ärtor