Hoppas ni alla hade en mysigt första advent och en bra helg. Vi har haft det jättebra och igår blev det både familjemys och sen var vi hos en vän på middag på kvällen. Mycket bra dag! Nu har jag verkligen julkänsla i hela kroppen och jag handlar julklappar för fullt. Mitt mål är alltid att vara klar innan 1 dec och det kan gå. Jag ska försöka få klart de sista snarast!
Men nu över till dagens recept. Det blir såklart vegetariskt och det är en pasta med spenatpesto och fetaost. Mycket gott!
Pasta med spenatpesto och fetaost (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
150 g fetaost
2 tomater
Spenatpesto:
400 g fryst bladspenat
75 g sötmandlar
En näve bladpersilja
1,5 dl olivolja
2 dl finriven parmesanost
1 vitlöksklyfta
2 msk pressad citron
Gör såhär
Tina spenaten och krama ur den innan du lägger den i blendern tillsammans med mandlar, persilja, olivolja, parmesanost, pressad vitlök och pressad citron. Mixa slätt (får stanna och putta ner med en sked ibland) och smaka av med salt och svartpeppar. Om det är svårt kan man använda en bunke och stavmixer istället.
Koka pasta enligt anvisning. Spara en deciliter pastavatten. Hacka tomaten. Blanda peston med pastan, vattnet, tomat och smulad fetaost.
Det här ser väldigt gott ut, Sandra! Fetaost och mandel kan ju inte slå fel.
Tack! Nej, det passar ju så bra ihop 😀 Gottigt!