fbpx

Att laga vardagsmiddag ska inte vara svårt och här är en skinksås som lagar du på ett kick. Här hemma försöker jag laga enkla vardagsmiddagar eftersom jag helst vill ha maten klar när David kommer hem från jobbet och det innebär att jag ska laga maten medan jag håller Noel och Mila glada. Ibland kan detta vara mer utmanande än andra dagar när Mila bara vill vara nära och Noel helst vill spela fotboll, bygga klossar och hjälpa till med matlagningen samtidigt 😛 Ibland är det lite mer harmoniskt och ibland är jag i upplösningstillstånd när David kommer hem och middagen är antingen helt klar eller knappt påbörjad. Som tur är har jag världens bästa man som inte har krav på att maten ska vara klar och vi hjälps alltid åt att färdigställa det eventuella kaoset.

Så sammanfattningsvis uppskattar jag snabblagade vardagsrecept och idag tänkte jag bjuda er på just ett sånt. Jag kokade ihop en smarrig tomatsås och tillsatte skinka för proteinet och även lite färskost som jag hade hemma som fick göra såsen krämig. Grönkålen ger såsen en extra boost och nyttigheter och parmesanen på toppen ger det där lilla extra. Parmesan passar ju på de allra flesta pastarätter.

Pasta med tomatig skinksås Pasta med tomatig skinksås

Pasta med tomatig skinksås (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
300 g smörgåsskinka
2 burkar krossade tomater (á 400 ml)
2-3 blad grönkål
1 msk timjan
1 dl färskost

Riven parmesan

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla skinkan. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Låt sedan skinkan fräsa med lite innan du häller på sambal oelek och krossade tomater. Låt allt koka upp och krydda med salt och svartpeppar. Strimla grönkålen (inte stjälken). Hacka timjan. Tillsätt grönkål och timjan i såsen tillsammans med färskosten. Smaka av med kryddor och pressad citron. Servera med riven parmesan.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b