fbpx

Jag gillar att göra pastagratäng för du kan ha i lite av det du har hemma, det är inte så noga med mängder och så vidare. Jag hade lite fänkål och selleri hemma men har du andra grönsaker du vill göra av med så kör på de istället. Så blandar man bara såsen med pastan och ner med alltihopa i en gratängform och sen lite ost och skjuts in i ugnen. Fungerar även utmärkt att göra dubbelt recept i två formar alternativt en riktigt stor. Perfekt till matlådan eller en till middag. Smaklig måltid!

Pastagratäng

Pastagratäng med spenat och köttfärs (6 port)

Ingredienser
500 g pasta
500 g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 fänkål
3 stjälkar selleri
3 msk torkad basilika
200 g fryst spenat
1 tetra krossade tomater (á 500 g)
1 dl vatten
2 dl rödvin
2 msk oxfond
1 dl grädde
3 dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Strimla fänkålen och sellerin. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili ett par minuter. Tillsätt sedan köttfärsen och fräs till den fått färg. Ha sedan i fänkål, selleri och basilika och fräs med en minut innan du tillsätter krossade tomater, spenat, vatten, vin, fond och grädde. Låt puttra i 10 minuter medan du kokar pastan i en stor kastrull. Smaka av köttfärssåsen med salt, svartpeppar och pressad citron. När pastan är al dente, häll av vattnet och vänd ner köttfärssåsen i pastan. Blanda ner hälften av osten. Toppa med resten av osten och gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, tills pastagratängen har fin färg. Under tiden kan du koka broccolin i buketter i lättsaltat vatten ca 2 minuter och snabbt skölja med kallt vatten.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.