Idag blir det ett enkelt vegetariskt recept som blev till när vi skulle göra iordning en middag för att ta med på utflykt. Vi skulle göra iordning kall mat att ta med oss och bjuda min kusin och hans sambo på och vi lagade denna lite kvickt. Det perfekta med pastasallad är att man kan slänga i lite vad man önskar, det går fort och är mättande. I den här har vi morötter, selleri, tomater, fetaost och oliver och till den gjorde vi en limeyoghurt med purjolök. Det behöver inte alltid vara krångligt!

P6250042_pastasallad

Pastasallad med limeyoghurt (6 port)

Ingredienser
6 port pasta
0,5-1 dl vinägrett
2 morötter
2 stjälkar selleri
250 g körbärstomater
400 g fetaost
3 dl svarta oliver

Limeyoghurt med purjolök:
2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonäs
0,5-1 lime
5 cm purjolök
Tabasco

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning och skölj sedan i kallt vatten så den blir ljummen. Häll på vinägrett och låt stå medan du gör iordning resten. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla sellerin. Halvera tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Halvera oliverna. Blanda ihop pastan med morötter, selleri, tomater och oliver. Avsluta med att vända ner fetaosten.
Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda med yoghurt, majonäs samt skal och saft från limen. Krydda med salt, svartpeppar och tabasco.

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.