fbpx

På sommaren blir det ju en och annan pastasallad. Håller du med? Det är ju perfekt picknickmat och något vi gärna tar med till stranden eller annan utflykt. Ofta blir det med soltorkad tomat och fetaost eller en enkel variant med ost och skinka alternativt bönor. Men nu kände jag att det var dags för en ny variant. Så idag tänkte jag dela med mig av denna goding, för jo, det blev VÄLDIGT gott! Så låt mig presentera pastasallad med räkor, avokado, ärtor, koriander och mozzarella alternativt vegansk fetaost. Oj så smarrigt! Jag kan även tipsa om att ha just frysta gröna ärtor i pastasallad då det håller pastasalladen fräsch och sval tills du ska äta den. Servera gärna denna med en vitlöksdressing eller varför inte en enkel yoghurtsås med lime och chili? Låt fantasin flöda!

Pastasallad med räkor, avokado och ärtor

Pastasallad med räkor, avokado och ärtor (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
250 g räkor (avrunnen vikt)
2 dl frysta gröna ärtor
0,5 gurka
2 pkt mozzarella (alternativt vegansk salladsost)
2 avokados

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. När du har hällt av vattnet kan du ha på vinägrett och låta svalna.
Tärna gurkan och mozzarellan. Blanda pasta med räkor, gurka, mozzarella och frysta gröna ärtor så håller den sig kall.
Toppa med koriander och servera med varsin avokadohalva.

Pastasallad med räkor, avokado och ärtor


Fler recept på pastasallad:

Pastasallad med svarta bönor och fetaost

Syrlig pastasallad med äpple och bönor

Pastasallad med ost och oliver

Pastasallad med limeyoghurt

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b