fbpx

Hej bloggen! Nu är jag tillbaka. Eller ni har ju inte varit helt utan inlägg då jag hade förberett ett par stycken men inte trodde jag att lille Noel skulle komma 12 dagar tidigt. För i söndags hände det, värkarna drog igång och efter ett effektivt värkarbete och förlossning kom han till världen, vår älskade son. De kommande 2 dagarna tillbringades på BB-hotell och sedan i tisdags har vi varit hemma och tagit emot nyfikna besökare, bekantat oss med föräldrarollen, varit på vår första barnvagnspromenad och allt annat man kan tänka sig den första veckan som en liten familj. Livet är underbart och Noel är så otroligt snäll och gullig. Han sover mest, har några vakna timmar per dygn och så blir det matning ca 8 gånger per dygn. Vi får sova långa nätter (med en del matpauser förstås) och ingen är lyckligare än vi.

Så idag fyller alltså det lilla underverket 1 vecka och jag känner att jag sakta men säkert kan både vara i bäbisbubblan och komma tillbaka till bloggen, livet och allt annat härligt. Som jag tidigare nämnt kommer bloggen säkerligen bli lite mer personlig framöver och recepten kommer att blandas upp med lite annat smått och gott. Hoppas ni gillar det!

Så för att fira Noels 1-veckasdag tänkte jag fira med ett härligt efterrättsrecept. För jag visade ju er min krusbärscurd för ett tag sedan och här kommer första receptet vad man kan ha den till. Jag fyllde nämligen en pavlova med curden och toppade med grädde och bär. Nom nom nom!

P7140320 P7140327

Pavlova med krusbärscurd och bär (4-6 port)

Ingredienser
Marängbottnar:
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk pressad citron
2 tsk maizena

Krusbärscurd
3-5 dl vispgrädde
Vaniljpulver
Bär

Gör såhär
Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner. Tillsätt sockret och pressad citron och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena. Häll marängsmeten i en sprits och spritsa ut 4-6 runda bottnar (ca 10-12 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten. Grädda 15 minuter och sänk sedan värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10 minuter till. Låt sedan svalna på galler.
Garnera: Vispa grädden och smaka av med vaniljpulver. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med bär. Servera direkt.

    Mentions

  • 💬 Minipavlova med rabarber • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b