Maillista

När det börjar närma sig december så vill jag helst köpa en rulle pepparkaksdeg (eller göra dessa pepparkaksbollar med choklad) och ha i kylen. Och när helst suget kommer så nyper jag loss en bit deg och njuter av, bara som den är eller med en kopp te eller kaffe. Men sen jag började äta glutenfritt är det inte lika gott att köpa färdig pepparkaksdeg. Och dessutom försöker jag inte äta socker varje dag så då är det inte helt optimalt. Men då har jag hittat en lösning, nämligen dessa pepparkaksbollar med dadlar.

Jag hittade detta recept hos Emma Barremyr och de blev sååå goda! De smakar verkligen pepparkaksdeg och de är både fria från vitt socker samt gluten. Muuuuums! Och nu har jag alltså bestämt att årets julrecept börjar smyga sig in på bloggen från och med nu. Hur härligt!? Jag har redan fyra recept som är redo att publiceras och fler ska det bli. Temat för årets julgodis kommer vara med mindre vitt socker och mer dadlar och nötter. Och självklart glutenfritt! Jag föredrar själv att ta bort vitt socker så mycket som möjligt och dadlar är så gott och dessutom gillar barnen det och jag upplever att sockerchocken inte blir lika extrem med dadlar. Hoppas ni kommer gilla det 🙂

Jag kan skvallra om att jag planerar att göra nya varianter på dessa två godingar (där mazarinen verkligen inte är sockerfri men ändå :P):

Kikärtstryfflar med pepparkaka

Glutenfri saffransmazarin i långpanna

Pepparkaksbollar med dadlar

Pepparkaksbollar med dadlar

Pepparkaksbollar med dadlar

Ingredienser
1 dl naturella cashewnötter
15 urkärnade färska dadlar
0,5 dl kokosolja
0,5 tsk salt
2-3 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk vaniljpulver

Gör såhär
Lägg cashewnötter, urkärnade dadlar, kokosolja, salt, pepparkakskryddor och vaniljpulver i en matberedare. Mixa till en slät massa och ställ sedan i kylen ett par timmar. Rulla till bollar och förvara de i frysen. Ta fram några minuter innan servering och njut.

Pepparkaksbollar med dadlar

1

5 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a