Nu drar det igång! December är här och första advent har passerat. Och nu börjar jag med julrecept på riktigt. Jag har redan skrivit några samlingsinlägg med ischoklad, tryfflar och knäck men nu är det dags att dela med mig av årets nya julrecept. Det kommer bli massor av godis, ett par sillar, lite nya experiment (med blandade resultat) och så lite annat smått och gott. Åh va mysigt!

Pepparkaksbounty Pepparkaksbounty

Fokus på bak och godis

December är den månad när det oftast är minst mat på bloggen. Då blir det istället bakning och godis här i bloggen. Det kommer även bli färre inlägg med fokus på familjen och företagandet. Men såklart kommer ni fortfarande få läsa om veckans vegetariska recept och så söndagslistan!

Först ut är en favorit i ny tappning. Jag älskar nämligen bounty och har tidigare gjort en neutral variant, en med kardemumma och så saffransbounty. Men i år blir det pepparkaksbounty och det blev så gott!

Pepparkaksbounty Pepparkaksbounty

Pepparkaksbounty (35 st bollar)

Ingredienser
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 msk pepparkakskryddor
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g ljus choklad

Gör såhär
Blanda smör, sirap, florsocker, grädde och pepparkakskryddor i en kastrull och låt småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.