Cupcakes är väldigt gott men jag kan tycka att det är lite väl mäktigt och speciellt nu runt jul är det bra med små portioner av allt eftersom det finns så mycket gott man kan äta. Det här receptet är samma grundrecept som när mamma bakade minicupcakes till min systersons dop så av detta recept blir det ca 40 cupcakes. Så man kan ju halvera det om det ska bli lite mer lagom mängd men annars går det utmärkt att frysa in. Mjuk pepparkaka och lingon är ju redan en känd smakkombo!

 

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting (ca 40 st)

Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 msk pepparkakskryddor
100 g smält smör
1 dl turkisk yoghurt
2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Frosting:
120 g mjukt smör
10 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
150 g tinade lingon
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskryddor. Smält smöret och blanda ner det och yoghurten i smeten. Klicka ut lite smet i små formar och klicka i lite lingonsylt och ha sedan på en klicka smet till. Grädda mitt i ugnen 13 minuter.
Frosting: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, vatten och philadelphiaost med elvisp. Rör sedan ner lingonen. Spritsa frostingen på muffinsarna när de har svalnat.
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b