Maillista

Dagarna flyger förbi och jag har så många recept jag vill dela med mig av till er. Det har bakats en hel del här hemma i köket och det är roligt att skapa nya gottigheter. I år har jag bakat mycket med dadlar då jag tycker det är gott och ett bättre sätt att söta saker än med vitt socker. Allt går såklart inte att få gott med dadlar men jag testar mig fram och ser vad som funkar bra och hur man får anpassa olika recept. Idag tänkte jag ge er receptet på en väldigt god pepparkaksfudge. Jag toppade den med vit choklad som det är socker i men i basen är det dadlar. Jag tycker själv de här så munsbitarna blev väldigt goda!

Pepparkaksfudge med mandel

Jag tryckte ut smeten i en brödform och när den hade stått kallt var det enkelt att skära i bitar. Ofta ställer jag mig och rullar bollar och så men i år har jag försökt mer att köra på rutor så man får många godisar med mindre arbetstid. Och omväxling förnöjer ju, eller hur? 😉 Och så kan man enkelt skära olika stora bitar om man t ex vill ha några större till något fika men sen mest små för att ta något till kaffet. Och är de små får man ta två 😉

Pepparkaksfudge med mandel

Pepparkaksfudge med mandel (20-25 bitar)

Ingredienser
100 g mandelmjöl
0,5 dl kokosolja
75 g urkärnade dadlar
1 msk pepparkakskryddor
En nypa flingsalt

75 g vit choklad
1 tsk kokosolja

Gör såhär
Lägg mandelmjöl, kokosolja, dadlar, pepparkakskryddor och en rejäl nypa flingsalt i en matberedare och mixa slätt. Tryck sedan ut i en form (t ex brödform) med bakplåtspapper.
Smält choklad över vattenbad tillsammans med kokosolja och ringla över fudgen. Låt stå kallt och skär sedan i små fyrkanter.

Pepparkaksfudge med mandel


Fler recept på fudge:

Chokladfudge med jordnötter

Chokladbollsfudge

Saffransfudge med citron

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a