Som ni märkt tidigare är jag periodare på frukostar. Jag fastnar lätt i en viss frukost och äter det några veckor innan det är dags att byta. Nu har jag ätit gröt ett tag och det kan ju varieras i oändlinghet och går smidigt i mikron. På senaste tiden har favoriterna varit havregrynsgröt med kardemumma, skivad banan och kokos samt kanelhavregrynsgröt med äppelmos. Men nu är det inte omöjligt att detta blir den nya favoriten tillsammans med en god yoghurt och lite extra äppelmos. Åh, så gott!

Pepparkaksgranola Pepparkaksgranola

Pepparkaksgranola med äpple

Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl havrekärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl krossat bovete
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
2 dl valnötter
1,5 dl äppelmos
 
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Grovhacka hasselnötter och valnötter och blanda med havregryn, havrekärnor, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, äppelmos och pepparkakskrydda. Blanda väl och häll sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Kör in i ugnen ca 20 minuter tills den är lagom rostad, rör om då och då så den inte bränns. Låt sedan svalna.

5 svar

  1. Remsan

    Pepparkaskryddad granola har jag testat och jag har använt juice av olika slag som smaksättning när jag gjort granola, men aldrig med äppelmos i! Sätts upp på to-do-listan!

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Att gå över till en glutenfri kost - tips och recept! • SandraCallermo.se
  • 💬 Egen granola - guide & grundrecept + 14 recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b