Maillista

Idag är det dags för första julafton och därför blir det bara ett snabbt inlägg här på bloggen. Jag kom på att jag missat lägga upp tips på ett bra mingeltillbehör i form av pepparkaksgrissini och ädelostdipp. Även om det är lite sent nu tycker jag man kan fortsätta på jultemat en bit in i januari också 😉 Mina grissinisar blev inte så snygga då det flöt ut en hel del så gör de hellre lite smalare.

 

Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

Ingredienser
1 paket färdig pepparkaksdeg (à 500 g)
150 g smulad ädelost
1 dl crème fraiche
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut den färdiga pepparkaksdegen lite tjockare än vanligt, på mjölat underlag. Skär ut stänger som är ca 15 cm långa och 1,5 cm breda. Lägg försiktigt stängerna på bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen, ca 5 minuter. Låt svalna på plåten.
Blanda smulad ädelost med crème fraiche och servera som dipp till.
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a