Förutom att jag har delat med mig och samlat ihop ett gäng härliga julrecept så vill jag även dela med mig av ett nytt dagen till ära. En knäck med touch av pepparkaka, gottigott!
Pepparkaksknäck (ca 50 st)
Ingredienser
2 dl rörsocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl hasselnötter
1,5 tsk pepparkakskryddor
Gör såhär
Finhacka hasselnötterna. Koka ihop socker, sirap, grädde och smör i en stor kastrull. Koka utan omrörning till 125 grader eller gör ett kulprov. Ställ ut knäckformar på en plåt. Drag av knäcksmeten från värmen och rör snabbt i hasselnötter och pepparkakskryddan. Fyll försiktigt knäckformarna med smet. Låt knäcken kallna och stelna. Förvara i lufttät burk.
0
This Article was mentioned on sandracallermo.se