Maillista

Förutom att jag har delat med mig och samlat ihop ett gäng härliga julrecept så vill jag även dela med mig av ett nytt dagen till ära. En knäck med touch av pepparkaka, gottigott!

 


Pepparkaksknäck (ca 50 st)

Ingredienser
2 dl rörsocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl hasselnötter
Gör såhär
Finhacka hasselnötterna. Koka ihop socker, sirap, grädde och smör i en stor kastrull. Koka utan omrörning till 125 grader eller gör ett kulprov. Ställ ut knäckformar på en plåt. Drag av knäcksmeten från värmen och rör snabbt i hasselnötter och pepparkakskryddan. Fyll försiktigt knäckformarna med smet. Låt knäcken kallna och stelna. Förvara i lufttät burk.
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a