Innan vi drog igång med julbakandet i helgen var det en sak som stod överst på listan: att blanda egen pepparkakskrydda. Det kan tyckas onödigt istället för att köpa de färdiga påsarna men det blir mer smak och man vet precis vad det är i kryddan om man blandar den själv. Som tidigare känt bli kardemumman något helt annat när man mortlar den själv, det är så värt det. Jag använde malen nejlika men såklart kan även denna mortlas med fördel. Jag gjorde en rejäl sats pepparkakskrydda när jag ändå höll på för jag vet att det går åt snabbt. Jag har det i allt från bakverk till gröt, müsli och i latten. Mumsig julkänsla!

Pepparkakskrydda
Ingredienser
4 msk malen ingefära
4 msk malen kanel
2 msk hel kardemumma
2 msk mald kryddnejlika
Gör såhär
Mortla kardemumman. Blanda kardemumman med ingefära, kanel och kryddnejlika och fyll sedan kryddan i en liten glasburk.
Känns bra att göra de kryddblandningar man kan. Pepparkakskrydda måste jag också göra en omgång att ha i gröt och på yoghurt.
Jag håller med, och det blir lite godare bara för man gjort det själv och vet vad som är i 🙂