Innan vi drog igång med julbakandet i helgen var det en sak som stod överst på listan: att blanda egen pepparkakskrydda. Det kan tyckas onödigt istället för att köpa de färdiga påsarna men det blir mer smak och man vet precis vad det är i kryddan om man blandar den själv. Som tidigare känt bli kardemumman något helt annat när man mortlar den själv, det är så värt det. Jag använde malen nejlika men såklart kan även denna mortlas med fördel. Jag gjorde en rejäl sats pepparkakskrydda när jag ändå höll på för jag vet att det går åt snabbt. Jag har det i allt från bakverk till gröt, müsli och i latten. Mumsig julkänsla!

Pepparkakskrydda

Ingredienser
4 msk malen ingefära
4 msk malen kanel
2 msk hel kardemumma
2 msk mald kryddnejlika
Gör såhär
Mortla kardemumman. Blanda kardemumman med ingefära, kanel och kryddnejlika och fyll sedan kryddan i en liten glasburk.

3 svar

    Mentions

  • 💬 Glutenfri pepparkakskladdkaka med lingongrädde • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b