Jag älskar julen och alla dess kryddor och härliga dofter. När jag köpte LOKA pepparkaka för ett par veckor kom de första julkänslorna smygande och det resulterade i en pepparkakskryddad granola. Jag äter ofta granola och gör alltid min egen så man får välja precis vad man vill ha i. Denna gång blev det havre, bovete, frön, torkade bär och allt med en touch av pepparkaka. Nu har jag en stor burk julkänsla i köket!

 

Pepparkakskryddad granola

Ingredienser
5 dl havregryn
2 dl boveteflingor
1 dl linfrö
2 dl pumpakärnor
1 dl chiafrön
3 dl valnötter
2 msk flytande honung
2 msk pepparkakskryddor
0,5 dl rapsolja
2 dl äppeljuice
1 dl tranbär
1 dl blåbär
1 dl gojibär
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, boveteflingor, linfrö, pumpakärnor, chiafrön, valnötter, flytande honung, pepparkakskryddor, rapsolja och äppeljuice. Blanda tills allt är jämnfuktigt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg. Rör om då och då. Ta ut plåten, låt svalna och blanda i bären.  
 
 

10 svar

  1. Kicki

    Jag som aldrig gjort egen müsli. Nu är det dags! Låter jättegott och mysigt med lite julkänsla 🙂 Det gillar vi 🙂 Ha en bra dag fina Sandra. Kramar Kicki

    Svara
  2. Mårtenssons kök

    Tänk vilken tur att vi ännu inte fått tummarna loss att göra ny mussli efter att den andra tog slut för ett tag sedan. Så klart vi ska smaksätta den nya med pepparkakssmak, tack för tipset!

    Svara
  3. Sandra Callermo

    Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.

    Svara
  4. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b