Jag älskar julen och alla dess kryddor och härliga dofter. När jag köpte LOKA pepparkaka för ett par veckor kom de första julkänslorna smygande och det resulterade i en pepparkakskryddad granola. Jag äter ofta granola och gör alltid min egen så man får välja precis vad man vill ha i. Denna gång blev det havre, bovete, frön, torkade bär och allt med en touch av pepparkaka. Nu har jag en stor burk julkänsla i köket!
Pepparkakskryddad granola
Ingredienser
5 dl havregryn
2 dl boveteflingor
1 dl linfrö
2 dl pumpakärnor
1 dl chiafrön
3 dl valnötter
2 msk flytande honung
2 msk pepparkakskryddor
0,5 dl rapsolja
2 dl äppeljuice
1 dl tranbär
1 dl blåbär
1 dl gojibär
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, boveteflingor, linfrö, pumpakärnor, chiafrön, valnötter, flytande honung, pepparkakskryddor, rapsolja och äppeljuice. Blanda tills allt är jämnfuktigt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg. Rör om då och då. Ta ut plåten, låt svalna och blanda i bären.
Jag som aldrig gjort egen müsli. Nu är det dags! Låter jättegott och mysigt med lite julkänsla 🙂 Det gillar vi 🙂 Ha en bra dag fina Sandra. Kramar Kicki
Jag ska definitivt göra pepparkaksmüsli! Ditt recept verkar ju mycket bra och lagom söt!
Nu är det snart jul igen, iiih! Längtar!
Tänk vilken tur att vi ännu inte fått tummarna loss att göra ny mussli efter att den andra tog slut för ett tag sedan. Så klart vi ska smaksätta den nya med pepparkakssmak, tack för tipset!
Ja, nu får du passa på 🙂 Kram!
Det tycker jag verkligen, det blev väldigt gott 🙂
Ja, oj va man längtar nu till att plocka fram julpyntet och börja julbaka!
Ibland har man tur 🙂 Roligt att ni vill testa!
Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.
Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.