När vi har bananer som börjar bli tråkiga här hemma så gör jag oftast smoothie eller bananpannkakor. Grundreceptet på bananpannkakor är 1 banan och 2 ägg och sen brukar jag ha i lite fiberhusk för att smeten ska bli tjockare och plättarna lite högre. Glöm inte en nypa salt!

Pepparkakspannkakor med lingonyoghurt

Sen kan man smaksätta hur man vill. Både i pannkakorna eller med tillbehören. Man kan även göra de ännu matigare med t ex havregryn i smeten och så. Denna gång ville jag såklart göra  en julig variant. Jag kryddade smeten med pepparkakskryddor och sen gjorde jag en lingonyoghurt till som jag sötade med lite honung. Pepparkakspannkakor – Det blev så gott! Kanske för dig som vill ha en julig frukost på självaste julafton? Passar hela familjen.

Tips! För dig som vill ha fler juliga frukostar kan du göra bananpannkakor med saffran och grötplättar med vaniljkeso.

Pepparkakspannkakor med lingonyoghurt

Pepparkakspannkakor med lingonyoghurt (3-4 port)

Ingredienser
3 bananer
6 ägg
0,5 tsk salt
1,5-2 msk pepparkakskryddor
2 msk fiberhusk

2 dl turkisk yoghurt
125 g lingon
Honung

Gör såhär
Skala bananerna och lägg i en bunke. Mosa med gaffel och vispa ner ägg, salt, pepparkakskryddor och fiberhusk. Låt svälla några minuter. Hetta sedan upp en stekpanna med olja/smör och klicka ut smeten i plättar. Stek på medelvärme på båda sidor.
Rör ihop tinade lingon med yoghurt och honung efter smak.

Pepparkakspannkakor med lingonyoghurt

2

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.