Maillista

Vilken skön helg vi har haft. Det är inte ofta vi har såhär obokade helger. Vi har tagit dagen som den kommer, gjort vad vi känner för och behöver få undan och det har varit kanon. Det har blivit julbak, babysim, promenader, soffmys. planering av julrecept, förberedelser av veckans blogginlägg och lite till. Härligt och harmoniskt!

Pestoomelett med soltorkade tomater

Ägg är en fantastisk råvara

Idag är det White Monday och det skrev jag om i lördags så läs gärna det inlägget här. Och måndag innebär ju även ett nytt vegetariskt recept och som ni märkt tidigare gillar jag omelett. Jag äter mycket ägg och jag får nog i mig i snitt 3 ägg per dag. Så bra livsmedel ju! Igår köpte jag 2 st 24-pack för jag tröttnar på att köpa ägg så ofta, haha!

Dagens vegetariska middagstips blir en pestoomelett med bönor, basilika och så soltorkad tomat. De ger så mycket smak att tillsätta några strimlade soltorkade tomater. Mums!

Pestoomelett med soltorkade tomater

Pestoomelett med soltorkade tomater (1 port)

Ingredienser
3 ägg
3 msk mjölk
1 msk pesto
5 soltorkade tomater
2 dl bönor
Basilika

Gör såhär
Knäck äggen i en skål och tillsätt mjölk och pesto och vispa ihop med en gaffel. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Strimla soltorkade tomater. Hetta upp en stekpanna med lite olja och tillsätt de avsköljda bönorna och tomaterna. Fräs ett par minuter och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan äggblandningen och sänk till låg/medelvärmen och låt omeletten få fin yta och bli krämig uppepå. Servera med basilika.

Pestoomelett med soltorkade tomater

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a