Idag är det måndag men egentligen spelar det inte så stor roll för vi har ju semester. Hela familjen är hemma och det är så mysigt. Denna vecka ska vi vara hemma och på söndag åker vi iväg igen. Härligt!

Pestopasta med sparris

Minns ni att jag gjorde citronmelisspesto för ett tag sedan? Den ville jag såklart använda till något gott så det fick bli en enkel pestopasta. Detta recept kan såklart användas med vilken pesto man vill. Tillsammans med sparris och citron blir det magiskt.

Jag toppade min pasta med de goda salta fröna jag visade er förra veckan. Det ger extra tuggmotstånd och sälta. Gottigott!

Pestopasta med sparris

Pestopasta med sparris (2 port)

Ingredienser
2 port pasta
1 dl citronmelisspesto
1 dl pastavatten
1 knippe sparris
0,5 citron
10 småtomater
Salta frön

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Kom ihåg att spara lite pastavatten när du ska hälla av den.
Ansa sparrisen och dela ner i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek sparrisen några minuter så den blir mjuk. Pressa över citron och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i tomaterna och låt steka med en minut. Häll sedan över sparris och tomater i den kokta pastan och tillsätt pastavatten och peston och blanda runt. Servera med salta frön.

Pestopasta med sparris

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.