När jag går på restaurang och ska välja två rätter föredrar jag oftast förrätt och varmrätt. Men när vi gör två rätter hemma blir nästan alltid varmrätt och efterrätt. Skumt det där eftersom jag egentligen gillar förrätt bättre men just när man har middagsgäster känns det lite festligare med efterrätt och så kan jag istället göra några enkla snittar till fördrinken eller liknande. Så det finns helt klart fler efterrättsrecept här på bloggen än förrätt men nu ska jag bygga på samlingen lite. Och den här förrätten är så snabb och enkel men väldigt god! Det är helt enkelt halstrade pilgrimsmusslor som serveras med lite gröna blad och en koriandervinägrett med sting.
Halstrade pilgrimsmusslor med koriandervinägrett (4 port)
Ingredienser
12-16 pilgrimsmusslor
1 lime
1 tsk sambal oelek
En näve koriander
1 tsk olivolja
Sallad
1 tomat
Gör såhär
Blanda saft från limen med sambal oelek, hackad koriander och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna på varje sida på hög värme så de får fin färg men inte blir sega. Hacka tomaten. Sprid ut lite gröna blad på ett fat och lägg på några tomatbitar. Lägg på pilgrimsmusslorna och ringla över vinägretten.