Ni som följer mig på Instagram kanske minns när jag för några veckor sedan la upp en bild på mitt mindre lyckade knäckbak. Det var i slutet av dagen när vi gjorde 15 godissorter och jag blev ivrig och satte igång två kolor och två knäck samtidigt och då hann helt enkelt denna koka lite för länge. Detta resulterade i att denna knäck hann stelna under upphällningen och jag blev lite lätt irriterad på mig själv och de rackarns små, små knäckformarna och klumpiga knäcksmeten. Men det blev några fina knäck i alla fall och en sak kan jag lova: smaken är det inget fel på! Knäck med citron och pistagenötter är en hit 🙂


Pistageknäck med citron (ca 50 st)
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl rörsocker
2 msk smör
Skal från 2 citroner
1 dl pistagenötter
Flingsalt
Gör såhär
Finhacka pistagenötterna. Häll grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka sedan tills smeten är ca 122 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov och se att smeten har lagom konsistens. Dra kastrullen från värmen och tillsätt rivet citronskal och pistagenötterna i kastrullen. Fördela smeten i knäckformar och toppa med lite flingsalt. Låt stelna kallt.
Lämna ett svar