fbpx
Som utlovat till gårdagens vegetariska recept kommer här ett recept på hur du enkelt gör dina egna pitabröd. Jag lovar, det är mycket godare än de färdigköpta från frysdisken och går dessutom enkelt att göra!

 

Pitabröd

Pitabröd (8-10 st)

Ingredienser

25 g jäst
4 dl vatten
2 msk honung
2,5 tsk salt
2 msk olja
10 dl mjöl

Gör såhär

Rör ut jästen i ljummet vatten och olja och tillsätt honung och salt. Arbeta ner mjölet (lite i taget) och låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (täck degbunken med plastfolie. När degen jäst färdigt knådar du den smidig på ett mjölat bakbord innan du delar degen i 8-10 lika stora bitar. Kavla degbitarna till runda små plättar ca 1 cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över bröden med plastfolie och låt jäsa minst 30 min. Sätt på ugnen på 250 grader.  Grädda i ugnen 8 minuter, låt bröden vila på galler när du tagit ut dom.

Pitabröd

5 svar

  1. Sandra Callermo

    Minns ni ryssröra? För mig är det tydligt minne från skolamtsalen när denna ryssröra med köttfärs, vitkål och ris serverades. I pitabröd!

    Svara

    Mentions

  • 💬 Veckans vegetariska: Morotsbiffar med timjan och bbq-sås • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b