Jag gillar att äta mindre och ofta då jag lätt blir hungrig och då kan få ont i magen. Därför tycker jag att det är perfekt att ha tillgång till lite olika typer av mellanmål hemma. Det blir ofta frukt eller en macka men det finns ju helt klart roligare alternativ. Häromdagen bakade jag pizzabullar som passar perfekt som mellanmål. Fungerar jättebra att ha i frysen och tina ett par minuter i micron. Kanske inte det nyttigaste men så gott 🙂 Man kan självklart stoppa vad man vill i dem, denna gång inspirerades jag av Italien och ha mozzarella, lufttorkad skinka och soltorkade tomater. Vad har du helst i dina pizzabullar?

Pizzabullar med smak av Italien (25-30 st)

Ingredienser
50 gram jäst
75 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl rågmjöl
12 dl vetemjöl
Fyllning:

1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
300 g lufttorkad skinka
2 pkt mozzerellaost
1 burk soltorkade tomater
Oregano

Garnering:

1 ägg
3 dl riven ost (jag använde vanlig riven ost blandat med parmesan)

Gör så här

Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm upptill fingervarmt. Häll sedan lite av spadet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig och tillsätt resten av degspadet under omrörning. Rör sedan ner saltet och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Låt sedan degen jäsa i 30 minuter under bakhandduk.
Medan du väntar på att degen ska jäsa klart kan du göra tomatsåsen. Koka upp krossade tomater och ha i tomatpuré, pressad vitlök, buljongtärning, svartpeppar och cayennepeppar. Smaka av med rikligt med oregano och basilika.
När degen jäst klart, dela den i 3-4 delar och kavla ut till rektanglar. Smeta på tomatsåsen och strö över fyllningen. Rulla ihop på längden och skär i lagom tjocka skivor. Lägg upp på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 30 minuter till. Penslar bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 (tills de fått fin färg).
Inspirerad av denna tävling 🙂

0

Inga svar än

  1. Millas Hälsoblogg

    Pizzabullar ska jag göra i dag det är riktigt bra att ta med på utflykt eller ha hemma som mellanmål.Pizzabullarna i dag ska maken ta med sig på sin fotoresa i Norge nästa vecka. Du har ett lite annorlunda recept mot mitt riktigt roligt sparar det. Ha det gott

    Svara
  2. zandra

    jag hade mer rågmjöl i, så stoppade jag i soltorkade tomater, oliver och grillad paprika, oregano, rosmarin, o timjan! blev supergott!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.