Pizzabullar med smak av Italien (25-30 st)
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
300 g lufttorkad skinka
2 pkt mozzarellaost
1 burk soltorkade tomater
Oregano
1 ägg
3 dl riven ost (jag använde vanlig riven ost blandat med parmesan)
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm upptill fingervarmt. Häll sedan lite av spadet över jästen och rör tills jästen har löst upp sig och tillsätt resten av degspadet under omrörning. Rör sedan ner saltet och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Låt sedan degen jäsa i 30 minuter under bakhandduk.
Medan du väntar på att degen ska jäsa klart kan du göra tomatsåsen. Koka upp krossade tomater och ha i tomatpuré, pressad vitlök, buljongtärning, svartpeppar och cayennepeppar. Smaka av med rikligt med oregano och basilika.
När degen jäst klart, dela den i 3-4 delar och kavla ut till rektanglar. Smeta på tomatsåsen och strö över fyllningen. Rulla ihop på längden och skär i lagom tjocka skivor. Lägg upp på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 30 minuter till. Penslar bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 (tills de fått fin färg).
Inspirerad av denna tävling 🙂
Goda dom ser ut!
Smarrigt :)! Kul twist på receptet!!
ursnygga!
Pizzabullar ska jag göra i dag det är riktigt bra att ta med på utflykt eller ha hemma som mellanmål.Pizzabullarna i dag ska maken ta med sig på sin fotoresa i Norge nästa vecka. Du har ett lite annorlunda recept mot mitt riktigt roligt sparar det. Ha det gott
jag hade mer rågmjöl i, så stoppade jag i soltorkade tomater, oliver och grillad paprika, oregano, rosmarin, o timjan! blev supergott!
Mums, va gott det låter!