När vi, som häromdagen, inte riktigt kan bestämma vad vi vill äta eller har lite smått och gott i kylen som bör ätas upp inom en snar framtid så brukar vi äta lite plockmat. Denna gång blev det färsk pasta, salami, marinerad fetaost, soltorkade tomater, hyvlad parmesan, pesto, créme fraiche och ruccola. Men detta verkade lite för enkelt och jag har varit sugen på att göra baba ganoush ett tag så det fick bli denna dag. Jag vet inte hur bra det egentligen passade till men på en bit bröd tyckte vi det var väldans gott. Så här kommer lite bilder och recept på min baba ganoush.

 

Plockmat med Baba ganoush

 

Baba ganoush

Baba ganoush

Ingredienser
2 auberginer
1 msk rapsolja
1 stor vitlöksklyfta
0,5-1 tsk sambal oelek
2 tsk pressad citron
1 krm paprikapulver

1-2 msk olivolja

 

Gör såhär

Sätt på ugnen på 175 grader. Dela auberginerna på längden och gnid in halvorna med rapsolja. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan nedåt. Pricka skalet med en provsticka. Baka i ugnen i ca 45 min (tills skalet blir skrynkligt). Gröp ur det mjuka aubergineköttet och släng skalen. Mixa samman med vitlök, sambal oelek, citron och paprikapulver. Smaka av med alt och peppar. Rör ner lite olivolja i taget. Låt stå svalt och strö över persilja strax innan servering.

Baba ganoush
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.