Maillista

Påskveckan är här! Jag jobbar idag sen kommer jag ta påsklov och njuta av lediga dagar med familjen. Det blir mysigt <3 Det är en sak jag tänkt på dessa dagar av hemmajobb och begränsat socialt umgänge och det är att jag är så tacksam för min lilla familj. Så många av mina vänner och kollegor som sitter hemma och jobbar och är helt själva. Det blir ju så stor skillnad att när jag jobbat klart på hemma kontoret så går jag ner och kramas med barnen och lagar middag tillsammans med David. Världens bästa familj <3

Pokebowl med sojamarinerad tofu

Färgglatt och näringsrikt

Eftersom det är måndag så tänkte jag dela med mig av ett nytt vegetariskt recept. Jag gillar ju att göra bowls eftersom det är så enkelt att laga och man kan utgå från det man har hemma. Det ska gärna innehålla grönsaker i olika färger och man ska bli glad av att bli serverad den färgglada rätten.

Denna gång blev det en pokebowl med ris i botten och så gjorde jag sojamarinerad tofu och vitlöksstekta sojabönor. Sen hade jag picklad rödlök i kylen och så tog jag fram mango. Muuums!

Pokebowl med sojamarinerad tofu

Pokebowl med sojamarinerad tofu (1 port)

Ingredienser
1,5 dl kokt ris
1 avokado
1,5 dl tärnad mango
Picklad rödlök
100 g tofu
1,5 msk soja
0,5 msk pressad lime

1 dl frysta sojabönor
1 vitlöksklyfta

Sesamfrön
Srirachamajo

Gör såhär
Koka riset om du inte har kokt i kylen sen innan (då kan du bara värma det).
Skär tofun i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i tofun. Stek på hög värme så den får färg runtom. Under tiden kan du hälla soja och pressad lime i en bunke tillsammans med en nypa chiliflakes. Lägg i den stekta tofun och låt svalna i sojamarinaden.
Lägg sojabönorna i stekpannan och fräs ett par minuter. Krydda med salt och svartpeppar och pressa i vitlöken. Låt fräsa en minut till.
Lägg upp riset i mitt på en djup tallrik/skål. Skala och kärna ur avokadon och skär i tärningar och lägg i skålen. Lägg en hög med mango, en med bönorna och tofun (utan marinaden). Lägg på picklad rödlök och toppa med sesamfrön och srirachamajo.

Pokebowl med sojamarinerad tofu


Fler bowls:

Avokadobowl med halloumi och grönkålshummus

Sötpotatisbowl med mangold och ärtkräm

Äggrörebowl med kryddig broccoli och champinjoner

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a