Maillista

När jag skulle hjälpa min svägerska att baka inför deras dop så hade hon hittat ett recept på biskvier i långpanna? Hur bra?! Jag älskar biskvier men har aldrig gjort det själv eftersom det känns lite bökigt. Man ska forma de snygga och sen doppa och sådär. Att göra de i långpanna lät ju genialiskt.

Sagt och gjort, ingredienser införskaffades och bakningen satte igång. Mila och Noel var våra assistenter och det gick väldigt bra. Det var enkelt och det gick snabbt att kyla lagrena för att kunna göra nästa så det var smidigt.

Polkagrisbiskvier i långpanna

Receptet som vi utgick från kommer från Frida som gör helt magiska recept (följtips!) och vi la till polkagris för att göra det lite härligare, krispigare och snyggare. Och juliga dessutom! Så varsågoda, här har ni polkagrisbiskvier 🙂

Tips! Min mamma har också testat Fridas recept och hon gjorde hela receptet x1,5 för att få de lite högre och det blev toppenbra. Så tips för dig som vill ha de lite mer rejäla och inte så platta.

Polkagrisbiskvier i långpanna

Polkagrisbiskvier i långpanna

Polkagrisbiskvier i långpanna (ca 30 st)

Ingredienser
500 g mandelmassa
2 äggvitor
0,5 dl strösocker

Smörkräm:
100 g choklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao

80 g polkagrisar
300 g mörk choklad
1 tsk rapsolja

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med äggvitor och socker. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut massan. För att underlätta kan du ta ett till bakplåtspapper och lägga uppepå och trycka ut smeten till ett jämnt lager. Dra sedan av det övre pappret och ställ in plåten i ugnen 15 minuter. Ta ut och låt svalna och vänd sedan upp botten på ett nytt bakplåtspapper och dra bort bakplåtspappret som det gräddats på.
Lägg polkagrisarna i en påse och banka så det blir krossade/smulor.
Smält chokladen över vattenbad och låt sedan svalna.
Vispa ihop smör med florsocker och kakao med en elvisp eller i din assistent. Vispa 4 minuter innan du rör ner chokladen och ungefär hälften av polkagriskrosset.
Bred ut smörkrämen på botten och ställ sedan kallt.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner rapsolja. Bred ut på den kalla smörkrämen och strö över polkagriskrosset. Ställ kallt och skär sedan i rutor.

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.