Maillista

Jag älskar choklad och min favorit är ändå den vanliga Marabou mjölkchoklad. Och om jag ska välja en smaksatt är salta mandlar god men även mintkrokant. Den där krispiga mintsmaken är så god och passar perfekt när man till exempel vill ha en chokladbit efter maten.

Så när det var dags att fundera på vilken smaksättning jag skulle ha på tryfflarna i år fick det bli mint. I form av polkagris. Gottigott!

Polkatryffel Polkatryffel

Polkatryffel (ca 40 st)

Ingredienser
300 g mörk choklad
1,5 dl grädde
1,5 dl krossade polkagrisar
Florsocker

Gör såhär
Hacka chokladen. Lägg polkagrisarna i en påse och banka med en hammare eller skaftet på en tung kniv så det blir små, små bitar.
Koka upp grädden i en kastrull.
Ta av från värmen och rör ner chokladen.
När chokladen smält och det blivit slätt kan du röra ner polkagrisarna. Häll sedan på en djup tallrik och ställ in i kylen.
När den blivit kall och stelnat lite kan du ta fram och rulla små bollar. Rulla i florsocker och förvara i kylen.

Polkatryffel Polkatryffel

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a